Stand-up Theology: Trainen op lef

18/04/2019 20:00 tot 21:15

Over hoe je kunt groeien in onbevangenheid

“Onbevangen, ja. Alles wat hij doet, doet hij met een glimlach op zijn gezicht. Zo zou je iedereen wel willen zien.” Een recente quote van bondscoach Ronald Koeman over Frenkie de Jong. Een Amsterdamse voetballer (nog even) die laat zien hoe je kunt spelen c.q. leven met durf.

Zou jij iedereen zo willen zien? Zou je jezelf zo willen zien? Lef is meer dan een talent. Lef gaat over kleine en grote barrières en hoe je daar doorheen breekt. Lef maakt het verschil. Op een voetbalveld. In een teamsetting. In families en vriendschappen.

De bekende boektitel van managementgoeroe Ben Tiggelaar is dromen-durven-doen. Goed gekozen en opvallend: ‘durven’ lijkt de essentiële schakel tussen dromen en doen te zijn.
Ook Frenkie kan het niet altijd opbrengen. Herkenbaar. Ik laat het initiatief aan een ander. Ik geef niet toe, ook niet aan mezelf, waar mijn tekort zit. Ik kom er om één of andere reden niet toe. Waarom niet? Antwoord: durf niet.

De tijd richting Pasen is een geschikte tijd om dit thema net wat anders aan te vliegen dan je gewend bent. De Paasboodschap in het kort is: wees niet bang. Kun je ‘durf’ trainen? Zijn er bronnen waar je moed aan kunt ontlenen? Hoe word je jezelf zoals iedereen je wel zou willen zien?

Met muziek van en door Christel Mayven die onlangs haar debuutalbum ‘The Dream’ opnam met heel veel mooie liedjes over het onderwerp lef.

Donderdag 18 april 2019 van 20:00 – 21:15 uur. Oosterkerk Amsterdam
Entree: 12,50 per persoon
Duoticket: 20,- euro
Stadspas: 5,- euro
Toegang inclusief consumpties

Kaartjes bestellen kan hier

FB event: https://www.facebook.com/events/367229550672345/


Locatie

Adres: Oosterkerk, Kleine Wittenburgerstraat, Amsterdam, Nederland

Stadsdeel: Amsterdam Oost

Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Stadshartkerk

Website: https://www.stadshartkerk.nl