Stand-Up Theology: Trainen op lef

18/04/2019 20:00 tot 21:30

Trainen op Lef – Over hoe je kunt groeien in onbevangenheid

“Onbevangen, ja. Alles wat hij doet, doet hij met een glimlach op zijn gezicht. Zo zou je iedereen wel willen zien.” Een recente quote van bondscoach Ronald Koeman over Frenkie de Jong. Een Amsterdamse voetballer (nog even) die laat zien hoe je kunt spelen c.q. leven met durf.

Zou jij iedereen zo willen zien? Zou je jezelf zo willen zien? Lef is meer dan een talent. Lef gaat over kleine en grote barrières en hoe je daar doorheen breekt. Lef maakt het verschil. Op een voetbalveld. In een teamsetting. In families en vriendschappen.

De bekende boektitel van managementgoeroe Ben Tiggelaar is dromen-durven-doen. Goed gekozen en opvallend: ‘durven’ lijkt de essentiële schakel tussen dromen en doen te zijn.

Ook Frenkie kan het niet altijd opbrengen. Herkenbaar. Ik laat het initiatief aan een ander. Ik geef niet toe, ook niet aan mezelf, waar mijn tekort zit. Ik kom er om één of andere reden niet toe. Waarom niet? Antwoord: durf niet.

De tijd richting Pasen is een geschikte tijd om dit thema net wat anders aan te vliegen dan je gewend bent. De Paasboodschap in het kort is: wees niet bang. Kun je ‘durf’ trainen? Zijn er bronnen waar je moed aan kunt ontlenen? Hoe word je jezelf zoals iedereen je wel zou willen zien?

Met muziek van Christel Mayven die een aantal zelfgeschreven songs over angst, dromen en vrijheid ten gehore gaat brengen van haar nog uit te brengen album ‘The Dream’: https://www.voordekunst.nl/projecten/8690-christel-mayven-release-the-dream-1

Je kunt het meemaken, op donderdagavond 18 april 2019 in stadsmonument de Oosterkerk. 19:30 uur: zaal open, 20:00 uur: start programma.

Entree: 12,50 euro per persoon

Duoticket: 20,- euro

Stadspas: 5,- euro

Toegang inclusief consumpties

Tickets via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-standup-theology-trainen-op-lef-59382304070?aff=ebdssbdestsearch


Locatie

Adres: Kleine Wittenburgerstraat 1, Amsterdam, Nederland

Stadsdeel: Amsterdam Oost

Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

CityKerk Amsterdam

Website: http://www.citykerk.amsterdam