Luistertocht door Amsterdam Deugt

20/04/2019 21:30 tot 00:00

De wereld gaat kapot door liefdeloosheid. Terwijl liefde de kracht is om onszelf, anderen en de wereld te helen. Amsterdam Deugt wil samen leren liefhebben, liefst daar waar het schuurt.

Zaterdagnacht 21 april staan we stil bij liefde die mee-lijdt en luistert. Zo’n 2000 jaar geleden nam Jezus Christus zwijgend de pijn van de wereld op zijn schouders. Hij liet zich raken door allen die lijden – stil naast slachtoffers en stil tegenover zijn vijanden. Zwijgend, met luisterende liefde, kwam hij ons nabij.

In de nacht waarin Hij zweeg, wandelen we een luistertocht. Zwijgend gaan we door de stad. Op onze route worden we geconfronteerd met de pijn van de Ander. We lopen langs verschillende kunstwerken uit de internationale tentoonstelling Stations of the Cross en actuele lijdensverhalen uit de stad. Tijdens deze tocht van 2 uur loop je (deels) alleen en draagt de pijn als stenen symbolisch met je mee.

De verrassende route start met de korte film Dos Santos, loopt langs de Keizersgrachtkerk, Oudezijds100 op de Wallen, Hoftuin en Paradiso en eindigt weer in Lab111.

Verzamelen en start om 21.30 uur in Lab111. Het is fijn als we weten dat je van plan bent om mee te doen! Meld je aan via info@deugt.amsterdam

Meer info: https://www.facebook.com/events/369947290527443/


Locatie

Adres: Arie Biemondstraat 111, Amsterdam, Nederland

Stadsdeel: Amsterdam West